Vaig deixar algunes escultures en fusta i bronze (de la col·lecció “Paisatges Urbans”, i la “Home i Dona”) així com, una colla de “Genets de l’Apocalipsi” a en Jaime Puertas que és estudiant de cinema.

Video Escultura Fusta Bronze Madera Bronce StopMotion
Jaime gravant el projecte

I ara, li cedeixo també aquest espai per explicar la gènesi del seu projecte:

La tècnica emprada és la de l’stop motion, que consisteix a simular la il·lusió de moviment dels objectes estàtics per mitjà d’una successió d’imatges. És una tècnica molt utilitzada en el món de l’animació. I, malgrat que sembli una tècnica moderna, és més antiga que el mateix cinema, ja que va ser Muybridge, un fotògraf i investigador britànic, el primer a investigar, durant la segona meitat del segle XIX, sobre la cronografia, que un segle després evolucionaria fins al que avui en dia coneixem com a stop motion.

Quan el Lau i jo ens vam posar en contacte, em va comentar que el que li interessava era poder retratar el volum de les seves escultures, la qual cosa la fotografia no li ho permetia. Així doncs, vaig pensar en aquesta tècnica per poder captar el moviment d’unes escultures que, malgrat el seu estatisme, sembla que sempre estiguin ballant.

Jaime Puertas – Director “Les escultures d’en Lau”

Em fa il·lusió presentar-vos aquest diàleg entre Director i algunes de les meves escultures:

Moltíssimes gràcies Jaime!

Leave a Reply